natvoer

Producten

Recensie: Whiskas Paté (2014) / Whiskas 1+ en 7+ (2017)

Willem 1 jaar geleden

Schijn bedriegt helaas in het ogenschijnlijk ruime aanbod kattenvoer in het supermarktschap. Uiteindelijk kwam ik in 2014 thuis met Whiskas Paté. Wat vond ik er van? En belangrijker nog, wat vonden onze katten ervan?
Omdat Whiskas met enige regelmaat haar assortiment aanpast is de recensie in 2017 bijgewerkt naar de 1+ en 7+lijn.

LEES VERDER
Voeding

Vlees noch vis: verwarring en misleiding in de supermarkt

Willem 1 jaar geleden

Loop door een supermarkt langs het schap met kattenvoer en je zou zomaar kunnen denken dat onze katten niets tekort komen. Maar schijn bedriegt… niet alleen blijkt er bijzonder weinig vlees in de blikjes te vinden te zijn, wat er wèl in zit klinkt niet al te best. Of nog erger, staat zelfs niet eens vermeld op het etiket.

LEES VERDER
Producten

Recensie: Almo Nature Daily

Willem 1 jaar geleden

Almo Nature is één van de meer populaire merken van hoogwaardig kattenvoer. Vreemd genoeg is het merk desondanks nog nooit aan bod gekomen bij KattenEnzo.nl. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Natural Greatness (droogvoer + natvoer)

Willem 2 jaar geleden

Vaste lezers van weten het inmiddels wel: natuurlijke voeding voor de kat vind ik erg belangrijk. In deze recensie gaan we Natural Greatness onder de loep nemen, zowel het droogvoer als het natvoer. Zoals de naam eigenlijk al verklapt zou dit precies in ons straatje moeten passen. Maar zijn onze katers het daar mee eens?

LEES VERDER
Producten

Recensie: Feringa Menu Duo

Willem 2 jaar geleden

Ik had me zo voorgenomen om het niet te doen: katers tevreden met hun Feline Porta 21, waarom nog nieuwe merken proberen? Maar ja… toen kon ik gratis en voor niets Feringa Menu Duo proberen. Dus wat doe je dan? Juist!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Yarrah Bio Wellness Paté

Willem 3 jaar geleden

In een eerdere recensie nam ik de Bio Brokjes van Yarrah onder de loep. In deze recensie kijken we naar de Bio Wellness Paté. Alhoewel de kuipjes en de blikken heel veel op elkaar lijken, blijken ze toch behoorlijk verschillend te zijn. Dat vonden onze katten ook.

LEES VERDER
Producten

Recensie: Yarrah Bio Brokjes in Saus

Willem 3 jaar geleden

Yarrah Bio Brokjes heeft me het schrijven van een recensie niet gemakkelijk gemaakt. Het komt niet vaak voor dat er zoveel verschil zit tussen het product op papier en het product in de praktijk onze praktijk…

LEES VERDER
Producten

Recensie: Cosma Nature

Willem 3 jaar geleden

Het is waar, eigenlijk geef ik veel te veel geld uit aan kattenvoer voor mijn katers. Alleen het allerbeste, etc. etc. Je kent dat vast wel. Het enige voordeel daarvan is dat je wel eens iets gratis erbij krijgt om eens te proberen. Zo ben ik ook aan Cosma Nature geraakt. En wat is nou een beter excuus voor een recensie dan dat?

LEES VERDER
Gezondheid

Stoelgangproblemen, overgewicht en gedragsproblemen

Willem 3 jaar geleden

Ik schreef al eens over waarom het in mijn ogen beter is om je kat over te zetten op natvoer en hoe je de transitie van droogvoer het beste kunt doorkomen. Ik sta nog steeds achter die stelling, maar helaas moet een half jaar na de aanvankelijk succesvolle transitie bij ons thuis toch constateren dat het zeker niet eenvoudig is…

LEES VERDER
Blog

Exclusief over op Feline Porta 21

Willem 3 jaar geleden

De keuze van onze katers viel aanvankelijk op Animonda Carny Adult, maar helaas was dat van korte duur. Feline Porta 21 bleek wèl een blijvertje, maar was dan ook weer meteen een stuk duurder… Dilemma’s, dilemma’s! Maar hoe zat het ook weer, had een kat niet personeel?

LEES VERDER
Producten

Recensie: Grau Smulpotje/Smulpannetje Graanvrij

Willem 3 jaar geleden

Grau Smulpotje, en dan specifiek de graanvrije variant was één van de laatste merken die we nog niet hadden voorgelegd aan ons katertestpanel. Aangezien ze als een kieskeurige stoomstrein door de andere merken waren heengegaan, werd het hoog tijd!

LEES VERDER
Blog

Obstipatie en eenzijdige voeding

Willem 4 jaar geleden

Het ziet er naar uit dat we binnenkort weer kunnen beginnen met een nieuwe reeks kattenvoer recensies. Na de succesvolle overgang van droogvoer naar natvoer is de animo de laatste tijd toch een stuk minder. Wat vervelender is: beide katten hebben wat problemen gehad met obstipatie…

LEES VERDER