droogvoer

Producten

Recensie: Taste of the Wild

Willem 11 maanden geleden

Een merk kattenvoer met smaken als Rocky Mountain en Canyon River, dat moet toch wel goed zijn? Het lijkt er zowaar op met het droogvoer van Taste of the Wild.

Of vind ik dan toch nog iets om over te zeuren? Helaas wel…

LEES VERDER
Producten

Recensie: Natural Greatness (droogvoer + natvoer)

Willem 2 jaar geleden

Vaste lezers van weten het inmiddels wel: natuurlijke voeding voor de kat vind ik erg belangrijk. In deze recensie gaan we Natural Greatness onder de loep nemen, zowel het droogvoer als het natvoer. Zoals de naam eigenlijk al verklapt zou dit precies in ons straatje moeten passen. Maar zijn onze katers het daar mee eens?

LEES VERDER
Producten

Recensie: Yarrah Bio

Willem 3 jaar geleden

Eerlijk is eerlijk, Yarrah Bio heeft me positief verrast. Ik ben toch wel enigszins een droogvoer-criticus, maar voor de verstokte droogvoer-junkie (zoals mijn kater Vito) is Yarrah een waar feestje!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Purina Pro Plan Dental Plus

Willem 3 jaar geleden

Purina Pro Plan Dental Plus is speciaal ontwikkeld voor katten die last hebben of hadden van tandsteen. De brokken bevatten een speciale mineraalstof die de vorming van tandsteen met 40% schijnt te verminderen. Het kan ook helpen tegen slechte adem. Klinkt veelbelovend!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Smilla Adult

Willem 3 jaar geleden

Ik moet nog altijd een beetje wennen aan de vreemde ingrediënten die je tegenkomt in droogvoer, zo heb ik geen flauw idee waarom er bietenmelassesnijdsel, appeldroesem, lijnzaad of yucca in Smilla Adult zit… maar er zit in totaal zo’n 35% vleesmeel in en dat is zeker niet slecht.

LEES VERDER
Gezondheid

Stoelgangproblemen, overgewicht en gedragsproblemen

Willem 3 jaar geleden

Ik schreef al eens over waarom het in mijn ogen beter is om je kat over te zetten op natvoer en hoe je de transitie van droogvoer het beste kunt doorkomen. Ik sta nog steeds achter die stelling, maar helaas moet een half jaar na de aanvankelijk succesvolle transitie bij ons thuis toch constateren dat het zeker niet eenvoudig is…

LEES VERDER
Blog

Weg met het junkfood?

Willem 4 jaar geleden

De transitie van droogvoer naar natvoer verloopt bij ons nog niet van een leien dakje. Dat komt vooral doordat Toni en Vito er allebei tegengestelde voorkeuren op na houden: Toni wil best over op natvoer, Vito is een echte droogvoer-junkie. Het valt nog niet mee om zo een gezamenlijke strategie te bedenken… een update.

LEES VERDER
Gezondheid

Alles over kattenvoeding: droogvoer vs natvoer

Willem 4 jaar geleden

Veel katten overleven prima op droge brokken. Maar is overleven wel hetzelfde als leven? Elke kat, voordat hij of zij gezondheidsklachten kreeg, leek immers een gezonde kat. Ik geef achtergrondinformatie over de kat & zijn eetgewoontes en beargumenteer waarom het écht de moeite waard is om je kat voortaan natvoer voor te zetten.

LEES VERDER