carousel

Producten

Recensie: AH houtkorrels

Willem 3 maanden geleden

We gebruiken alweer geruime tijd Cat’s Best Nature Gold naar volle tevredenheid. Prijzig, maar uitstekend. Toch wisten een aantal mensen me aan het twijfelen te brengen met hun alternatieve en vooral veel goedkopere oplossing met houtkorrels. Tijd om het ook eens te proberen!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Taste of the Wild

Willem 11 maanden geleden

Een merk kattenvoer met smaken als Rocky Mountain en Canyon River, dat moet toch wel goed zijn? Het lijkt er zowaar op met het droogvoer van Taste of the Wild.

Of vind ik dan toch nog iets om over te zeuren? Helaas wel…

LEES VERDER
Producten

Recensie: Bob de Straatkat (James Bowen)

Willem 12 maanden geleden

Zoals de Engelsen het zo mooi kunnen zeggen: “Don’t judge a book by its cover” (beoordeel een boek niet naar zijn kaft). Goed advies misschien, maar zeg nou zelf: met zo’n voorkant ben je als kattenliefhebber toch meteen verkocht? Gelukkig is Bob de Straatkat veel meer dan enkel een boek met een fraaie voorkant.

LEES VERDER
Gedrag

Clickertraining: gewenst gedrag trainen of je kat leren op commando trucjes te doen

Willem 1 jaar geleden

“Zit!” Nou niet bepaald een commando wat je direct associeert met katten. Katten kunnen en willen niets leren… toch? Niets blijkt minder waar: ook katten kun je prima trainen om gewenst gedrag te (blijven) vertonen. Je kunt ze zelfs leren om op commando bepaalde trucjes te doen.

LEES VERDER
Overig

Het mysterie van de oorsprong van de huiskat

Willem 1 jaar geleden

Veel mensen weten dat katten in het Oude Egypte werden vereerd. De Egyptenaren zijn mogelijk zo’n zesduizend jaar geleden begonnen met het temmen van wilde katten. Lange tijd werd daarom gedacht dat de moderne huiskat daar aan zijn lange reis van woestijn naar de sofa is begonnen. Maar klopt dat wel?

LEES VERDER
Voeding

Vlees noch vis: verwarring en misleiding in de supermarkt

Willem 1 jaar geleden

Loop door een supermarkt langs het schap met kattenvoer en je zou zomaar kunnen denken dat onze katten niets tekort komen. Maar schijn bedriegt… niet alleen blijkt er bijzonder weinig vlees in de blikjes te vinden te zijn, wat er wèl in zit klinkt niet al te best. Of nog erger, staat zelfs niet eens vermeld op het etiket.

LEES VERDER
Gedrag

Naamsverwarring: waarom we de namen van onze katten door elkaar halen

Willem 1 jaar geleden

Het overkomt ons allebei dagelijks: Toni noemen we Vito, Vito noemen we Toni. Herkenbaar? Waar wordt toch die naamsverwarring door veroorzaakt? Een aantal Amerikaanse onderzoekers zochten het voor ons uit. Alvast het goede nieuws: we hoeven ons niet te laten nakijken, het is een volstrekt normaal en veel voorkomend fenomeen.

LEES VERDER
Gedrag

Een agressieve kat: hoe ga je om met kattenagressie en wat is er aan te doen?

Willem 3 jaar geleden

Grommen, zwiepen met de staart, krabben & bijten: soms verandert je lieve katje schijnbaar uit het niets in een angstaanjagend roofdier. Hoe komt dat nou? Hoe ga je daar mee om? Wat kun je er aan doen? Ik beschrijf de belangrijkste soorten van agressie en hoe je, door het gedrag tijdig te herkennen, er het beste mee om kunt gaan.

LEES VERDER
Producten

Katten veilig in de tuin of op het balkon laten genieten van het buitenleven

Willem 3 jaar geleden

Het voorjaar staat weer voor de deur! In ons geval betekent dat, voorzien van een kopje thee en een goed boek, heerlijk genieten op het balkon van de eerste voorzichtige zonnestralen. En nu we het balkon kattenbestendig hebben gemaakt kunnen onze katten ook genieten van het buitenleven. En genieten doen ze!

LEES VERDER
Producten

Recensie: Cat’s Best Nature Gold

Willem 3 jaar geleden

De klontvormende kattengrit-varianten veranderden onze woonkamer binnen één dag in een ware fallout-zone, met grit verspreid in een wijde boog rondom de kattenbak. Tijd voor een andere aanpak, tijd voor houtkorrels. Cat’s Best Nature Gold was een veelbelovende kandidaat, lees snel verder hoe dit in de praktijk uitpakte.

LEES VERDER
Gezondheid

Katten met overgewicht: afvallen met spelen & speelgoed

Willem 3 jaar geleden

Toni zou je kunnen vergelijken met een 50-plusser die het liefst de hele dag op de bank zit met onbeperkt bier & pizza. Wij konden er hartelijk om lachen, Toni op z’n beurt trok zich weinig van de kritiek aan. Hij vond dat het allemaal wel lang genoeg geduurd had en was inmiddels van de behandeltafel en in de vensterbank bij de dierenarts gesprongen.

LEES VERDER
Producten

Recensie: Feline Porta 21

Willem 4 jaar geleden

Ik heb inmiddels al aardig wat soorten kattenvoer voorbij zien komen, maar Felina Porta 21 is natvoer zoals ik dat nog nooit gezien heb. Zodra de inhoud op een schaaltje ligt en het blikje uit het zicht, betwijfel ik ten zeerste of iemand het zou herkennen als kattenvoer. De katten zijn het warempel eens met me eens…

LEES VERDER