Je kat gemakkelijk(er) medicijnen of pillen toedienen met de Easypill

Het is nooit leuk als je kat iets mankeert en een bezoekje aan de dierenarts onvermijdelijk blijkt. En het is dan toch altijd weer een opluchting als het meevalt en de klachten eenvoudig behandeld kunnen worden met een pilletje. Gerustgesteld ga je met kat en pillen weer naar huis… en dan? De dierenarts gaf de kat nog een prikje, maar nu is daar het moment gekomen dat je de kat zelf z’n pilletje mag toedienen.

Afhankelijk van het temperament van je kat betekent dat een achtervolging door de woonkamer, het strategisch omkeren van de bank, opdrijven van de kat, etc. En heb je de kat eenmaal te pakken, hoe ga je hem dan de pil toedienen? Zelfs met partner valt het nog niet mee om de kat vast te houden, laat staan z’n bek open te krijgen en hem de tablet toe te dienen! Een mens heeft immers maar twee handen. En als het dan eenmaal gelukt is, met letterlijke kleerscheuren, is daar altijd weer het vooruitzicht dat het ritueel zich later die dag of morgen weer zal herhalen…

Afhankelijk van het temperament van je kat betekent dat een achtervolging door de woonkamer, het strategisch omkeren van de bank, opdrijven van de kat, etc.

Easypill

Gelukkig zijn kattenliefhebbers echt overal. Vanmorgen bij de opticien werd ik geholpen door een zelf verklaard kattenvrouwtje. We raakten aan de praat en uiteindelijk gaf ze me de gouden tip voor precies dit probleem: de Easypill.

De Easypill is een kneedbare, deegachtig goedje dat erg sterk ruikt en je eenvoudig om de pil heen kneedt. Vervolgens geef je het aan de kat, die het opeet als ware het het lekkerste snoepje dat hij in tijden heeft gehad!

3 sterren
MERKLOOS - Easypill kat

"Easypill is een voedingssupplement voor katten. Het is een snoepje dat het toedienen van medicijnen tabletten aan de kat vergemakkelijkt.Easypill heeft zowel voor de kat een aantrekkelijke smaak, geur en samenstelling. Daarmee worden de vorm en smaak van de pil gemaskeerd. Easypill laat zich ook... Bestellen »

€ 2,22

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar zij vertelde dat één van haar katten een hartkwaal heeft en het op deze manier supereenvoudig is om hem tweemaal daags zijn medicijnen te geven. Als vaste kattenoppas voor de hele straat paste ze de Easypill ook toe op andere katten en het werkte steevast bij alle katten.

Gelukkig mankeren mijn katten momenteel niets, maar een volgende keer ga ik het zeker eens proberen en zal ik mijn bevindingen delen. Met name Vito is echt een ramp met medicijnen, dus het zal ongetwijfeld nog eens van pas komen.

Heb je zelf ervaring met de Easypill? Laat het weten in een reactie hieronder!

Trefwoorden: dierenarts, medicijnen, pillen

Gerelateerde artikelen

Vorige Volgende

Reacties

  • Wendy
  • 31 maart 2017
  Beantwoorden

  Dag Willem! Ik heb de easypill niet gebruikt, maar ik ken het “concept”… Probleem is alleen dat het stervensduur is (vind ik dan toch). Kortom, toen ik nieuwe poes haar ontwormingspilletjes moest laten eten heb ik het verstopt in een kattensnackje van Natures:menu… dat heeft namelijk een vergelijkbare structuur, in de zin dat je het een beetje kan “kleien” zal ik maar zeggen… geef er gewoon een paar, waarvan één met een secret ingredient, en poes merkt er niets van. Stukken goedkoper, en volgens mij is het nog goed spul voor ze ook (geen enge rare toevoegingen als suiker of graan). Groetjes, Wendy

  1. Beantwoorden

   Hoi Wendy, bedankt voor je leuke tip! Kun je aangeven waar je Natures Menu kunt kopen en met welke variant van hun kattensnackjes je de beste ervaringen hebt? Dan ga ik het zeker eens proberen!

  • Wendy
  • 5 april 2017
  Beantwoorden

  Hoi Willem
  Ik heb het merk bij toeval ontdekt in mijn lokale dierenspeciaalzaak (waar ik af en toe ook koop uit schuldgevoel – lokale middenstand en zo versus zooplus, je kent dat wel)…
  Als je even googlet vind je genoeg online shops die het verkopen. Ze hebben trouwens ook natvoer en droogvoer zonder granen en suiker. [https://www.naturesmenu.co.uk/] Wat de versie van de snekkies betreft: vooralsnog vind madame ze allemaal goed binnen te houden. Maar ik ben begonnen met de kip+kalkoen versie (groene zakje). Succes!

  • Renée Muller-Schuthof
  • 24 september 2017
  Beantwoorden

  Ga ik uitproberen voor de kieskeurigerd hier in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares