Gezondheid

Gezondheid

Je kat gemakkelijk(er) medicijnen of pillen toedienen met de Easypill

Willem 2 jaar geleden

Het is nooit leuk als je kat iets mankeert en een bezoekje aan de dierenarts onvermijdelijk is. Gelukkig valt het mee: een prikje en een doosje pillen mee naar huis. Maar dan? Wat doe je met hevig tegenstrubbelende katten? Je hebt immers maar twee handen? Maak kennis met de Easypill!

LEES VERDER
Gezondheid

Katten met overgewicht: afvallen met spelen & speelgoed

Willem 3 jaar geleden

Toni zou je kunnen vergelijken met een 50-plusser die het liefst de hele dag op de bank zit met onbeperkt bier & pizza. Wij konden er hartelijk om lachen, Toni op z’n beurt trok zich weinig van de kritiek aan. Hij vond dat het allemaal wel lang genoeg geduurd had en was inmiddels van de behandeltafel en in de vensterbank bij de dierenarts gesprongen.

LEES VERDER
Gezondheid

Stoelgangproblemen, overgewicht en gedragsproblemen

Willem 3 jaar geleden

Ik schreef al eens over waarom het in mijn ogen beter is om je kat over te zetten op natvoer en hoe je de transitie van droogvoer het beste kunt doorkomen. Ik sta nog steeds achter die stelling, maar helaas moet een half jaar na de aanvankelijk succesvolle transitie bij ons thuis toch constateren dat het zeker niet eenvoudig is…

LEES VERDER
Gezondheid

De transitie van droogvoer naar natvoer

Willem 4 jaar geleden

Je kat overschakelen van droogvoer naar nat blikvoer is niet eenvoudig. De meeste katten houden nou eenmaal niet zo van verandering! In dit artikel deel ik de strategieën die wij hanteren om onze twee katten over te schakelen en wat je kunt doen als het tegenzit.

LEES VERDER
Gezondheid

Alles over kattenvoeding: droogvoer vs natvoer

Willem 4 jaar geleden

Veel katten overleven prima op droge brokken. Maar is overleven wel hetzelfde als leven? Elke kat, voordat hij of zij gezondheidsklachten kreeg, leek immers een gezonde kat. Ik geef achtergrondinformatie over de kat & zijn eetgewoontes en beargumenteer waarom het écht de moeite waard is om je kat voortaan natvoer voor te zetten.

LEES VERDER