Gedrag

Gedrag

Clickertraining: gewenst gedrag trainen of je kat leren op commando trucjes te doen

Willem 1 jaar geleden

“Zit!” Nou niet bepaald een commando wat je direct associeert met katten. Katten kunnen en willen niets leren… toch? Niets blijkt minder waar: ook katten kun je prima trainen om gewenst gedrag te (blijven) vertonen. Je kunt ze zelfs leren om op commando bepaalde trucjes te doen.

LEES VERDER
Gedrag

Naamsverwarring: waarom we de namen van onze katten door elkaar halen

Willem 1 jaar geleden

Het overkomt ons allebei dagelijks: Toni noemen we Vito, Vito noemen we Toni. Herkenbaar? Waar wordt toch die naamsverwarring door veroorzaakt? Een aantal Amerikaanse onderzoekers zochten het voor ons uit. Alvast het goede nieuws: we hoeven ons niet te laten nakijken, het is een volstrekt normaal en veel voorkomend fenomeen.

LEES VERDER
Gedrag

Een agressieve kat: hoe ga je om met kattenagressie en wat is er aan te doen?

Willem 3 jaar geleden

Grommen, zwiepen met de staart, krabben & bijten: soms verandert je lieve katje schijnbaar uit het niets in een angstaanjagend roofdier. Hoe komt dat nou? Hoe ga je daar mee om? Wat kun je er aan doen? Ik beschrijf de belangrijkste soorten van agressie en hoe je, door het gedrag tijdig te herkennen, er het beste mee om kunt gaan.

LEES VERDER
Gedrag

Ongewenst krabben: wat te doen als je kat de bank kapot krabt?

Willem 3 jaar geleden

Ongewenst krabben is een vervelend probleem. Menig kattenliefhebber is bekend met de aantrekkingskracht die de gloednieuwe bank op je katten heeft. Soms is het zelfs een reden om de kat weg te doen. Jammer, want er is in de regel beslist iets aan te doen!

LEES VERDER