Beroemde katten: de Embassy Cat van Wikileaks-oprichter Julian Assange

Vandaag werd bekend dat het Zweedse hooggerechtshof het arrestatiebevel handhaaft voor Julian Assange, de oprichter van Wikileaks. De Zweedse autoriteiten willen Assange al zes jaar ondervragen over een verkrachtingszaak uit 2010. Vanwege het arrestatiebevel verblijft Assange al sinds 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen.

De advocaat van Julian Assange had de rechtbank eerder dit jaar gevraagd het arrestatiebevel in te trekken, nadat een belangrijke VN-werkgroep had geoordeeld dat het verblijf van de 45-jarige Australiër neerkomt op arbitraire detentie en diende te worden beëindigd. Assange is bang dat hij tijdens de mogelijke rechtszaak in Zweden wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten vanwege het lekken van tienduizenden documenten met gevoelige informatie.

Het ziet er dus naar uit dat Julian Assange een langer verblijf op de ambassade tegemoet kan zien. Eenzaam hoeft Julian gelukkig niet te zijn: zijn kinderen verrasten hem een paar maanden geleden met een schattig grijs-wit katje! Een roepnaam is onbekend, maar officieel staat de poes nu bekend als Embassy Cat. Ze heeft zelfs haar eigen Twitter en Instagram accounts!

Maak kennis met Julian Assange’s Embassy Cat:

I'm little, Super-Thighs me! #catatonic #lapstar

A post shared by Embassy Cat (@embassycat) on

 

What a smeowgasbord! 😻 #cheese

A post shared by Embassy Cat (@embassycat) on

 

A post shared by Embassy Cat (@embassycat) on

Trefwoorden: instagram
Vorige Volgende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares